Online Oogtest maakt zichtklachten helder

Eén op de 10 Nederlanders heeft nog nooit zijn ogen laten testen. Bij jongeren onder de twintig is dit zelfs één op drie. Uit eerder onderzoek van optiekketen Pearle blijkt dat veel Nederlanders een bezoek aan de opticien uitstellen. Bijna de helft van de Nederlanders loopt te lang door met zichtklachten. Maar dat hoeft nu niet meer, want nu is er een Online Oogtest.

Pearle is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse optiekketen die een oogtest aanbiedt die via internet wordt afgenomen.

‘De komst van de Online Oogtest maakt het mensen gemakkelijk hun ogen te testen’, vertelt Kim Wensing, optometrist bij Pearle Opticiens.

‘Daarnaast draagt de test bij aan het op de kaart zetten van jaarlijkse oogmetingen. Want hoewel het normaal is om halfjaarlijks een tandarts te bezoeken, controleren we ons zicht zelden. Goed zicht is belangrijk en is van invloed op bijvoorbeeld verkeersveiligheid en leerprestaties. Daarnaast heb je van goed zicht natuurlijk ook gewoon heel erg veel plezier.’

De Online Oogtest van Pearle is ontwikkeld in samenwerking met optometristen en geeft een goede indicatie van het zichtvermogen. De test is heel herkenbaar, omdat wordt gewerkt met elementen zoals een vorm- en kleurentest, die een opticien ook gebruikt.

De Oogtest kan op een laptop of computer worden afgenomen en past zich automatisch aan de beeldschermgrootte aan.

Naast uitstellers, is de test bedoeld voor mensen die het gemakkelijker vinden om thuis een oogmeting te doen, zoals ouderen. Zij kunnen in de vertrouwde omgeving van hun huiskamer bekijken of de reis naar de opticien echt noodzakelijk is. De Online Oogtest is af te nemen via http://ogentest.pearle.nl/.

 

 

Lees ook:We vieren Bright Sight Day!
Lees ook:Hoe perfect is jouw zicht eigenlijk? #oogtober
Lees ook:‘Goed zicht heeft invloed op uitslag Citotoets’
Lees ook:Onontkoombaar.. zichtvermindering
Lees ook:DNA test nu thuis uit te voeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>