Langer leven met groene thee

Groene thee zorgt mogelijk voor een langere levensduur. Dat blijkt uit een onderzoek van Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Het eiwit SIRT1 in de thee zou het verouderingsproces vertragen.

"Deze stof hebben de mensen ook in hun lichaam", zegt onderzoeker Vincent de Boer. Het verminderen van het aantal calorieën zorgt eveneens voor een verhoogde werking van het eiwit. Helaas is niet bekend met hoeveel jaar het leven van mensen door het drinken van groene thee wordt verlengd en hoeveel thee je daarvoor moet drinken!

Wereldwijd wordt de ontwikkeling van het eiwit volgens de Wageningse onderzoekers door tienduizenden biologen en farmacologen gevolgd.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Groene thee verkleint kans op longkanker
Lees ook:Groene thee beschermt niet tegen borstkanker
Lees ook:Groene thee voorkomt diabetes
Lees ook:Groene thee kan helpen tegen HIV
Lees ook:‘Groene thee goed tegen slechte adem’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Langer leven met groene thee

  1. peter

    Rauwe chocolade heeft meer antioxidanten dan groene thee en als je informatie wilt kun je contact opnemen ik heb een stuk met al de wetenschappocolateelijke bronnen. zie ook http://www.acaichoc.com
    http://bit.ly/5isQ6S op deze site veel info te vinden over de oede efecten van raw chocolade die niet boven de 39 graden wordt verwarmd iets waar alle chocolade in de winkels wel aan blootgesteld worden en dus 80% aan antioxidanten verliezen.

    ga op onderzoek uit en kom er achter dat raw chocolate superfood nummer 1 ter wereld is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>