‘Acupunctuur helpt niet bij opvliegers’

Vrouwen in de overgang die last hebben van opvliegers, hebben geen baat bij acupunctuur, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Een onderzoek door de Mayo Clinic in het Amerikaanse Rochester heeft uitgewezen dat het plaats van naalden door acupuncturisten op de ‘juiste’ plekken niet beter helpt om de aanvallen tegen te gaan dan placebobehandelingen, meldt de krant Washington Post.

Opvliegers treft ongeveer driekwart van de vrouwen in de overgang. Onderzoek naar de werking van verscheidene andere natuurlijke middelen, zoals soja, bepaalde Chinese kruiden en hypnose, heeft tot nu toe ook geen remedie opgeleverd. Een hormonenkuur biedt meestal wel soelaas, maar bij langdurig gebruik is er een verhoogd risico op kanker, hartfalen en beroertes.

Het is onduidelijk hoeveel vrouwen aan het onderzoek meededen. De resultaten van de studie worden volgend jaar gepubliceerd.

Bron: zibb.nl

Lees ook:‘Soja helpt tegen opvliegers’
Lees ook:Huisarts ziet minder opvliegers
Lees ook:Overgangsklachten vergroten kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Ziekenhuis gaat kinderen hypnotiseren
Lees ook:Hoe eerder je in de overgang komt, hoe groter het risico op een ernstige aandoening

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>