Bill Gates schenkt 500 miljoen dollar aan Global Fund

Wie geld heeft, moet het laten rollen, zo moet Bill Gates gedacht hebben. ‘S werelds grootste donateur van goede doelen heeft 500 miljoen dollar geschonken aan het Global Fund, het Aids Fonds dat zich wereldwijd inzet voor de strijd tegen aids, tuberculose en malaria. Dat heeft de Bill en Melinda Foundation, de stichting van het miljardairskoppel in Génève aangekondigd. Zondag gaat in Toronto de jaarlijkse Wereldaidsconferentie van start.

De bijdrage van Bill Gates en zijn echtgenote is de grootste som geld die het Global Fund ooit heeft ontvangen. De oprichter van softwaregigant Microsoft is van plan om vanaf dit jaar gedurende vijf jaar telkens 100 miljoen dollar (77,5 miljoen euro) aan het fonds te schenken.

VN-secretaris-generaal Kofi Annan richtte het Global Fund in januari 2002 op om extra financiële middelen aan te boren om de drie meest dodelijke ziekte in arme landen te bestrijden. Het Global Fund financiert momenteel voor 5,4 miljard dollar hulpprogramma’s in 132 landen.

Daardoor krijgen 544.000 hiv-patiënten aidsremmers, worden 1,4 miljoen tuberculosepatiënten verzorgd en zijn al meer dan elf miljoen muskietennetten uitgedeeld om vrouwen en kinderen tegen malariainfecties te beschermen.

Bron: hln.be

Lees ook:Trumps budget rampzalig voor aidsbestrijding
Lees ook:Gronings vaccin tegen TBC in de maak
Lees ook:Mexicaanse griep probleem voor arme landen
Lees ook:Sterftecijfer kanker verdubbeld in 2030
Lees ook:117 miljoen aids-doden tot 2030

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>