Dieet helpt spectaculair bij ADHD


Het juiste dieet kan er voor zorgen dat ADHD-symptomen bijna volledig verdwijnen. Niet alleen thuis, maar ook op school kunnen gedragsstoornissen hiermee worden tegengegaan. Dit blijkt uit recent Nederlands onderzoek waarvan de eerste resultaten gisteren op een congres in Utrecht bekend zijn gemaakt.

Nederland kent ongeveer honderdduizend kinderen met ADHD. Veertigduizend van hen krijgen medicijnen om de symptomen, zoals druk gedrag en concentratieprobblemen, tegen te gaan.

Het onderzoek, waaraan 27 kinderen met ADHD deelnamen, is deze zomer afgerond. Bij 71 procent van de kinderen leidde een individueel dieet tot een gedragsverbetering van 75 procent. Ook hadden de kinderen minder lichamelijke klachten. "Bovendien heeft deze behandeling geen bijwerkingen, in tgenstelling tot een behandeling met medicijnen", zegt Marjan de Boer van Stichting Voedsel Allergie.

De studie borduurt voort op het eerste Nederlandse onderzoek naar de invloed van een zogeheten eliminatiedieet op ADHD, waarvan d euitkomsten in 2002 zijn gepubliceerd. Hieraan deden veertig kinderen met ADHD mee. De kinderen reageerden met grote gedragsveranderingen op het gevolgde dieet.

Bron: hln.be/nieuws.nl

Lees ook:Strikt dieet helpt kinderen met ADHD
Lees ook:Dieet vermindert ADHD-klachten
Lees ook:Omega-3 en Omega-6 vetzuren verlichten symptomen ADHD
Lees ook:TV geen oorzaak ADHD
Lees ook:Onderzoek naar ADHD-behandeling bij kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>