Aantal jonge kinderen met brandwonden stijgt

Ik weet dat het verleidelijk is om je kind gezellig op schoot te nemen als je een kopje koffie of thee drinkt. Niet doen! Want áls er een ongeluk gebeurt, zijn de gevolgen niet te overzien. Deze boodschap probeert de Brandwondenstichting al jaren aan ouders over te brengen. En toch blijft het lastig, zo blijkt uit cijfers van het brandwondencentrum Rotterdam. In de afgelopen 20 jaar is het aantal zeer jonge kinderen dat in het brandwondencentrum moest worden opgenomen, verdubbeld. In 1987 werden 37 kinderen tot vier jaar opgenomen; in 2005 waren dat er 80.

Driekwart van deze verbrandingen is het gevolg van hete vloeistoffen zoals thee, koffie en damp, meldt het centrum. De ongelukken gebeuren tijdens alledaagse situaties, bijvoorbeeld wanneer een ouder een kopje thee en koffie drinkt in de nabijheid van een kind.

Volgens een woordvoerder van het centrum is er sprake van een gestage stijging van het aantal opnames. Ouders nemen minder dan vroeger voorzorgsmaatregelen om ongelukken te voorkomen, aldus de zegsman.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Baby’s en peuters lopen grootste risico op brandwondenongeval
Lees ook:Baby’s vaker slachtoffer door hete thee
Lees ook:Minder brandwonden bij kinderen door hete thee
Lees ook:Brandwonden Stichting wijst ouders op risico’s hete vloeistoffen
Lees ook:‘Thee schadelijk voor kinderen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>