Elektrische tandenborstel rukt op

Heb jij al een elektrische tandenborstel in je badkamer staan? Dan ben je niet de enige. Ongeveer de helft van de Nederlanders tussen 20 en 70 jaar poetst de tanden met een elektrische borstel. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau PanelWizard in opdracht van de branchevereniging van leveranciers van huishoudelijke apparaten Vlehan.

Opvallend genoeg heeft een meerderheid (60 procent) van de ondervraagden een elektrische tandenborstel in huis, maar gebruikt die hem niet dagelijks. Dat geldt in het bijzonder voor Nederlanders tussen 30 en 40 jaar. Waar de gemiddelde Nederlanders twee keer per dag naar de tandeborstel grijpt, slaat 6 procent uit die leeftijdsgroep regelmatig een dagje over als het aankomt op tandenpoetsen.

Een hoop factoren zijn van invloed op de ‘poetsfrequentie’. Zo poetsen mensen die fulltime werken gemiddeld vaker hun tanden dan parttimers en poetsen vrouwen vaker dan mannen.Ook duurt de gemiddelde poetsbeurt met 42 seconden veel korter dan gedacht. De meeste geënquêteerden houden het zelf op twee tot drie minuten.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vooral de Tokkies tandhygiënisch Nederland de stuipen op het lijf jagen. Op de vraag welke BN’er ze graag eens de tanden zouden willen poetsen, komt bij een meerderheid van de respondenten de bekende familie als eerste uit de bus. Volgens PanelWizard worden die gezinsleden namelijk als ‘vies en onfris’ gezien.

Bron: AD.nl

Lees ook:Kauwgom als gebitsverzorger
Lees ook:Tandenpoetsen is moeilijker dan je denkt!
Lees ook:Hoe zeker ben jij over jouw mondhygiëne?
Lees ook:Tandbederf onder kinderen neemt wereldwijd nog steeds toe
Lees ook:Kunstgebit sterft uit in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>