Groningen heeft primeur met eerste cannabisapotheek


De eerste cannabisapotheek van Nederland opent vrijdag officieel zijn deuren in de stad Groningen. Chronisch zieken kunnen bij de apotheek op recept medicinale cannabis kopen tegen coffeeshopprijzen.

De cannabisapotheek, die geen andere medicijnen verstrekt, is opgezet door de Stichting Medicinale Cannabis Nederland (MCN), die als doel heeft mediwiet zo goedkoop mogelijk te leveren aan patiënten. Voor 6 euro per gram wordt wiet van staatskweker Bedrocan in de cannabisapotheek verkocht. "Dat is gelijk aan de prijs van wiet in coffeeshops", zegt initiatiefneemster Fleur Woudstra.

Sinds 2003 is medicinale cannabis al verkrijgbaar bij de apotheek. "Het is daar echter wel veel duurder dan de wiet in de coffeeshops. Chronische patiënten, die vaak in de bijstand zitten, bleven daardoor aangewezen op de coffeeshops", aldus Woudstra. Als gemeenteraadslid maakte Woudstra zich drie jaar geleden sterk voor een cannabiswinkel. "Het was een lange moeizame weg, maar het is nu een volkomen legale apotheek waar een fulltime apotheker de zaak runt".

Medicinale cannabis wordt gebruikt om lichamelijke klachten te verminderen. Het is onder meer werkzaam bij spierkrampen bij multiple sclerose (MS), misselijkheid en verzwakking bij kanker en aids en tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette.

Bron: hln.be

Lees ook:Nederland verdient goed aan medicinale wiet
Lees ook:Hiv-patiënt krijgt toestemming voor kweken eigen wiet
Lees ook:MS-patiënt mag eigen wietplantjes kweken
Lees ook:Medicinale cannabis kan risico voor gezondheid opleveren
Lees ook:Het verbod op sterke WIET wordt doorgezet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>