Griepgolf rukt op naar Nederland

De jaarlijkse griepgolf heeft Nederland bereikt. Het aantal patiënten stijgt de laatste dagen zienderogen. De griep trekt jaarlijks door Europa. In Portugal steeg het aantal gevallen half januari al flink. Vorige week donderdag werd in België officieel een griepepidemie vastgesteld. Deskundigen zeggen dat het daarom logisch is dat de griepgolf nu Nederland aandoet. En het vieren van carnaval in het zuiden van ons land zal daarbij zeker een rol spelen!

Uit cijfers van de Grote Griep Meting op internet blijkt dat het aantal griepgevallen in Nederland de laatste week met een kwart is gestegen. Op de site vullen 17.000 Nederlanders dagelijks hun gezondheidstoestand in.

Ook Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, meldt een stijging van het aantal griepgevallen. "Het griept een beetje", meldt het instituut. Maar die melding is gebaseerd op cijfers van ruim een week geleden. Toen waren er 41 griepgevallen op de 100.000 inwoners. Er is sprake van een epidemie als dat cijfer boven de zestig stijgt. Gezien het grote aantal meldlingen zal dat cijfer nu hoger liggen.

"Op dit moment gaat ongeveer zes procent van de raadplegingen bij de huisartsen over griep", meldt het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid in België. "Het gaat om een virus van een andere stam dan vorig jaar. Het is agressiever en er kunnen meer complicaties optreden."

Gemiddeld begint de griepgolf in Nederland in de eerste week van januari.

Bron: BN/De Stem 

Lees ook:Griep lijkt voorbij
Lees ook:Griepepidemie alweer op zijn retour
Lees ook:Griepepidemie is nu echt voorbij
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>