Onderzoek onthult ware gelaat pindakaas

In het Nederlandse pindakaasspectrum is niets wat het lijkt: In biologische pindakaas zitten meer verzadigde vetten dan in zijn industriële broertjes. Pindakaas 'met stukjes noot' blijkt vaak juist minder pinda's te bevatten dan de normale variant. En de lightversie is weliswaar minder vet, maar daar zit weer veel meer suiker in. dat bleek gisteren uit een onderzoek dat de Consumentenbond voor de Gezondgids uitvoerde.

De bond onderwierp twintig potten aan laboratoriumonderzoek. Op basis van de hoeveelheid verzadigd vet, suiker en zout kwam Calvé Creamy als beste uit de bus.

De stukjes-nootvariant van dat merk bevatte juist minder pinda's, in tegenstelling tot de huismerken met nootjes van Albert Heijn, C1000 en Super de Boer. Pinda's zijn overigens peulvruchten. ,,Het is geen misstand, het leek ons gewoon goed om al die soorten eens met elkaar te vergelijken'', aldus een woordvoerder van de bond.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Gewone boterham blijft gezondste ontbijt
Lees ook:Noten en pinda’s verlengen je leven
Lees ook:Minister Schippers eist verlaging van zout en vet
Lees ook:‘Gezonde’ mueslireep niet zo gezond
Lees ook:Popcorn goed voor de lijn én je hart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>