Pilates slecht voor de rug?


Personen die last hebben van hun rug zouden wel eens grotere schade aan de fitnessoefeningen van Pilates kunnen overhouden. Dat beweren enkele onderzoekers van een Amerikaanse universiteit.

De rage van Pilates wordt uitgedragen door bekende celebs en sportfiguren en wordt wereldwijd aanzien als de beste vorm van bewegen. Meer nog, de oefeningen zouden een zwakke rug en spieren versterken.

Onderzoekers stellen hier vragen bij en opperen dat bij rugproblemen zelfs grotere schade wordt aangericht. Het probleem ligt in de specifieke rugoefeningen. Die oefeningen versterken een bepaalde rugspier. Uitgerekend die spier speelt geen belangrijke rol in het genezingsproces, maar laat wel de pijn toenemen.

Bewegen blijft ontegensprekelijk de meest aangewezen methode om een sterkere rug te bekomen. Stepoefeningen, zwemmen of fietsen doen, volgens de onderzoekers, wel goed. Bij rugproblemen blijft het aangewezen een arts te raadplegen vooraleer met sport begonnen wordt.

Bron: gezonderworden.nl 

Lees ook:Nederlander: hogere zorgpremie bij ongezonde leefstijl
Lees ook:Gratis app ter bestrijding van nek- en rugklachten
Lees ook:‘Vrouwen ervaren meer pijn dan mannen’
Lees ook:Artsen vinden behandeling fibromyalgie
Lees ook:Door afvallen zonder beweging meer osteoporose

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pilates slecht voor de rug?

  1. D. Jenner

    Een reactie op: Pilates-slecht-voor-je-rug! Pilates zou alleen slecht voor je rug kunnen zijn als het gedoceerd wordt door een niet bevoegde instructeur! Of dat iemand met rugklachten zich meldt voor een groepsles. Mensen met rugklachten zouden Pilates Personal Training moeten nemen van een bevoegde instructeur. Kennelijk is degene die deze artikel geschreven heeft, niet op de hoogte van de juist veler voordelen van een goede Pilates begeleiding voor mensen met rug(en andere)klachten! Maar ik moet toegeven dat er door een wildgroei ook velen onbevoegde beunhazen rondlopen die zich als Pilates instructeur (onterecht) profileren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>