Hormoon maakt pubers chagrijnig


Wetenschappers hebben het hormoon gevonden dat pubers soms zo chagrijnig maakt. Bij volwassenen werkt dit hormoon juist kalmerend, maar bij tieners slaan door hetzelfde stofje vaak de stoppen door.

De onderzoekers van de universiteit New York denken dat de stemmingswisselingen bij pubers straks te beinvloeden zijn. Dr Sheryl Smith zegt tegen de BBC dat nog niet duidelijk is waarom de stof THP die volwassenen juist kalmeert en ontstresst, bij kinderen tegenovergesteld uitpakt.

De onderzoekster vermoedt dat bij pubers zoveel hormonen tegelijk door het lijf gieren, dat er wel iets moet ontsporen. Smith denkt dat in de toekomst het hormoon geblokkeerd kan worden.

Nu pubers en ouders weten dat een simpel hormoon de stemming zo beinvloedt, hopen de onderzoekers dat er meer begrip komt voor plotselingen uitbarstingen van zoon- of dochterlief.

Bron: telegraaf.nl 

 

 

Lees ook:Carrièrevrouw ook nog eens minder vruchtbaar
Lees ook:Pubers hangen liever op de bank
Lees ook:Neusspray tegen overgewicht
Lees ook:Gezinnen met kinderen eten meer vet
Lees ook:Wiens schuld is het als een kind dik is?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>