Ieren grootste ‘binge-drinkers’ van EU

Het zal voor de meesten geen grote verrassing zijn dat Ierland het hoogste percentage zware drinkers binnen de Europese Unie kent!. Nederland staat op een achtste plaats in een peiling in opdracht van de Europese Commissie, de zogeheten Eurobarometer, die woensdag is gepubliceerd.

Zwaar drinken, het zogenoemde binge-drinken, wordt gedefinieerd als het drinken van minstens vijf glazen tijdens één drinkgelegenheid. Uit onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen het nuttigen van grote hoeveelheden alcohol in één keer en problematisch alcoholgebruik.

Eén op drie ondervraagde Ieren zegt regelmatig (één of meer keer per week) zwaar te drinken. De Finnen (27 procent) en de Britten (24 procent) komen op plek twee en drie. Nederland scoort met een achtste plaats (12 procent) vrij hoog in de enquête in 25 EU-landen.

Vooral onder Europese jongeren is binge-drinken populair. Een vijfde van de ondervraagden in de leeftijd van 15 tot 24 jaar zegt het te doen.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:Alle soorten alcohol vergroten kans op borstkanker
Lees ook:Kinderen mogen drinken van ouders
Lees ook:Noodklok voor drankgebruik zwangere vrouwen
Lees ook:Alcoholgebruik kan leiden tot kanker
Lees ook:‘Vroeg drinken is erfelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>