Nederlander wil alcoholverbod 16- en 17-jarigen

De Tweede Kamer mag dan misschien geen voorstander zijn van een verbod op de verkoop van alcohol aan minderjarige jongeren in supermarkten, cafés en discotheken, de meerderheid van de Nederlandse bevolking denkt daar heel anders over.

Driekwart van de Nederlanders (76 procent) is namelijk voorstander van een verbod Dat blijkt dinsdag uit een enquête van TNS NIPO in opdracht van het RTL Nieuws. Bij de jongeren, in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar, ligt het percentage dat voor het voorstel is, iets lager, namelijk op 71 procent.

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken stelde maandag verder voor om de verkoop van alcohol in supermarkten te verbieden, ook aan volwassenen. Ongeveer 55 procent van de Nederlanders is hier tegen. In de categorie 34- tot 54-jarigen is zelfs 65 procent tegen het voorstel.

Overigens blijkt uit de Beverage Monitor 2007 van Newcom Research en Consultancy BV die binnenkort wordt gepresenteerd dat meer jongeren rond de achttien jaar alcohol drinken dan in 2006.

Volgens het bedrijf drinkt 84 procent van de groep wel eens alcohol, terwijl dat percentage vorig jaar nog op 70 lag. De jongeren zouden ook meer zijn gaan drinken. In 2006 zouden zij doordeweeks gemiddeld 3,4 glazen drinken; nu zou dat aantal zijn gestegen tot 3,9.

In het weekend dronken ze volgens de onderzoekers vorig jaar nog 6,1 glazen en nu zouden ze er gemiddeld 6,8 drinken.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Nederlander drinkt 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Engelse jongeren steeds vaker geheelonthouder
Lees ook:Jongeren komen te makkelijk aan alcohol
Lees ook:‘Vroeg drinken is erfelijk’
Lees ook:Nederlanders leven niet gezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>