Have a White Day tegen de stress


Een beetje gezonde stress heb je nodig om goed te functioneren. Maar met een té volle agenda krijgen lichaam en geest geen tijd om zich te herstellen. Om je stimuleren af en toe eens helemaal niks te doen, heeft Aquafresh het fenomeen White Day in het leven geroepen.

Een White Day is een lege (witte) dag in je agenda. Een dag waarop niks hoeft, behalve het leuk hebben.

Een beetje stress is dé stimulans voor betere prestaties en een goede concentratie. Je lichaam wordt in uiterste paraatheid gebracht. Als de klus geklaard is, daalt het niveau van stresshormonen adrenaline en cortisol; lichaam en geest zijn weer in balans. Blijft het niveau van de stresshormonen echter constant hoog, dan gaat dat je prestaties juist belemmeren.

Chronische stress voorkomen maakt gezonder en gelukkiger. Hoe doe je dat? Door onder meer inspanning en ontspanning met elkaar af te wisselen, te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, gezond en regelmatig te leven en proberen te accepteren dat je nu eenmaal niet over alle zaken in het leven controle kunt uitoefenen.

White Day nemen, helpt daarbij. Plan een dag in je agenda die helemaal voor jezelf is, zonder enige vorm van verplichting; alleen of samen. Ga ontspannen in de sauna, paardrijden in de duinen, volg een bonbonworkshop of blijf de hele dag in bed met goede films. Met deze quality time voor jezelf, geef je je lichaam en geest tijd om zich te herstellen.

Inspiratie nodig voor de invulling van jouw eigen White Day? Ga dan naar www.whiteday.nl.

Lees ook:Net zulke loeistrakke billen als Fajah Lourens dankzij haar motivatie-agenda
Lees ook:Burn-out klachten? Bezoek de praktijk voor ontspanning
Lees ook:Zwanger? Ga floaten!
Lees ook:Bizar: Roemeense overleeft 19 jaar op geitenmelk
Lees ook:Tips tegen examenstress

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Have a White Day tegen de stress

  1. John

    Ik heb gem gepland en ga er eens lekker an genieten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>