Eye Center Europe klaagt Consumentenbond aan


Eye Center Europe gaat in de tegenaanval. De kliniek is het niet eens met de resultaten van het onderzoek van de Consumentenbond naar de kwaliteit van ooglaserklinieken in Nederland.

De bond eist naar aanleiding van dit onderzoek dat de inspectie voor de Gezondheidszorg ingrijpt bij zeker zeven ooglaserklinieken waar niet-geregistreerde artsen werken. Eye Center Europe behoort tot die klinieken. 

Eye Center Europe, dat in Nederland op jaarbasis enkele duizenden ooglaserbehandelingen uitvoert, krijgt van de Consumentenbond op basis van het onderzoek het predikaat slecht.

Eye Center Europe is van mening dat de test is uitgevoerd op basis van niet objectieve criteria en ondeugdelijke argumenten en zal juridische maatregelen nemen tegen de Consumentenbond.

In een kort geding zal een rectificatie worden gevorderd. Voorts zal een procedure worden gestart waarin een schadevergoeding wordt geëist van de Consumentenbond.

Een zwaarwegend argument in de uitslag van het onderzoek van de Consumentenbond is of de bij ooglasercentra werkende artsen een BIG-registratie hebben. Hiermee wekt de Consumentenbond volgens Eye Center Europe de suggestie dat slechts BIG-geregistreerde artsen een waarborg zijn voor kwaliteit, ongeacht de ervaring van de chirurg en de apparatuur waarmee wordt gewerkt.

Eye Center Europe wijst er op dat hun ooglaserbehandelingen worden uitgevoerd door de wereldwijd gerenommeerde buitenlandse refractiechirurg Prof. Dr. Bozkurt Sener. Hij behoort met ruim 50.000 laserbehandelingen op zijn naam binnen zijn vakgebied tot de wereldtop van refractiechirurgen. In Nederland heeft hij veruit de meeste ervaring op het gebied van oogcorrectiebehandelingen.

De wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg laat de mogelijkheid van medisch handelen door een buitenlandse arts onder supervisie van een BIG – geregistreerde arts toe en met medeweten van de Inspectie van de Gezondheidszorg wordt binnen Eye Center Europe van deze constructie gebruik gemaakt.

Eye Center Europe bestrijdt verder dat het geen klachtenprocedure zou kennen en dat het van tevoren geen toestemming aan de cliënt vraagt voor de behandeling, zoals in het onderzoek van de Consumentenbond wordt beweerd.

Lees ook:Consumentenbond waarschuwt voor ooglaserklinieken
Lees ook:Ooglaserkliniek eist rectificatie Consumentenbond
Lees ook:Consumentenbond moet ooglaserartikel rectificeren
Lees ook:Nederlandse oogarts staakt al zijn werkzaamheden
Lees ook:Eén op de tien artsen is verslaafd

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Eye Center Europe klaagt Consumentenbond aan

 1. Jan-Jaap

  bron: http://www.rechtspraak.nl, 15 augustus 2007

  Onderzoek Consumentenbond naar Eye Center onrechtmatig

  ‘s-Gravenhage, 15 augustus 2007 – De Consumentenbond heeft in vervolg op een in 2003 gehouden onderzoek naar klinieken die ooglasering uitvoeren wederom een onderzoek naar die klinieken ingesteld.

  Uit de resultaten kwam naar voren dat Eye Center, een ooglaserkliniek met twee vestigingen in Nederland, in zijn totaliteit is beoordeeld als ‘Slecht’.

  De voorzieningenrechter komt tot het oordeel dat het uitgevoerde onderzoek in onvoldoende mate zorgvuldig is geweest en dus onrechtmatig. De publicatie van het onderzoek in de Consumentengids is onrechtmatig jegens Eye Center en moet worden gerectificeerd.

    /   Reply  / 
 2. Patricia Scholder

  mijn ogen zijn in 2006 gelaserd bij Eye Center Europe. Ik ben vooraf NIET gevraagd om toestemming en ik ben 2 jaar later nog steeds erg tevreden. Ik ken nog enkele mensen die bij ECE een paar jaar voor mij de behandeling hebben laten uitvoeren en ook zij zijn nog steeds tevreden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>