‘Nederlanders lekker in hun vel’


Dit lijkt me nou een heerlijk maandagmorgen bericht. De Nederlander zit lekker in zijn vel. En dan wel letterlijk. Want we geven onze eigen huid een 7,2.

Is het nieuws waar we op zitten te wachten? Nou, nee lijkt me. Maar het merk Vaseline vond het wel interessant om te onderzoeken en vroeg 800 Nederlanders wat ze van hun huid vinden.

Het feit dat de huid zich vanzelf herstelt na een wondje, vinden Nederlanders de meest bijzondere eigenschap van de huid.

Vrouwen hebben het liefst een zachte huid, mannen gaan voor strak. Met smeren zijn we er vroeg bij: autochtone Nederlanders beginnen op hun 21e, Surinamers zien het nut al eerder in en starten met smeren op hun 13e.

Over het algemeen geven we de voorkeur aan een (licht)bruine huid. Mensen die over een lichtgetinte huidskleur beschikken, vinden hun eigen kleur het mooist.

Mensen met een blekere teint zijn het liefst iets donkerder. Het is dan ook niet vreemd dat Humberto Tan en Katja Schuurman volgens de ondervraagden de mooiste BN-huid hebben. Voor wat het waard is…

Lees ook:Mooie bruine kleur door groente en fruit
Lees ook:Hoe zit het ook al weer met vitamine D?
Lees ook:Eerst een mooi gebit, dan nieuwe kleding
Lees ook:Crèmes tegen eczeem tasten huid aan
Lees ook:We kunnen nog veel leren over veilig zonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>