In coma door een mug

Het zal je maar gebeuren: je wordt op vakantie – zonder dat je het in de gaten hebt – door een levensgevaarlijke muskiet gebeten en de kans dat je het na kunt vertellen is gering.

Het overkwam de 35-jarige Michael Nicholson, die tijdens zijn vakantie in Amerika werd gebeten. De Schot liep de besmetting op toen hij stond te vissen in New Hampshire en ligt nu in coma.

Erg positief zijn de vooruitzichten niet. Want mocht de 35-jarige huisschilder ooit nog uit zijn coma ontwaken, dan zal hij de rest van zijn leven verlamd zijn, zo heeft zijn familie de BBC laten weten. Nicholson wordt op dit moment verpleegd in een ziekenhuis in Edinburgh.

De Schot is gebeten door een zeldzaam voorkomende mug en besmet met het 'triple E-virus'. Als dat beest je bijt, is de kans dat je doodgaat 35%. Na drie tot tien dagen openbaren de symptomen zich: eerst griep, hersenontsteking, coma en dan de dood.

De zus van het slachtoffer waarschuwt toeristen uit te kijken in het noord-oosten van Amerika. Reizigers krijgen geen informatie mee over de risico's in New England. Een medicijn is er niet, het enige wat je kunt doen is voorkomen dat je wordt gestoken.

Michael werd vlak na thuiskomst van vakantie in Amerika ziek. Binnen twee dagen was hij bewusteloos. Hij heeft tussentijds zijn ogen een keer geopend, maar contact is onmogelijk.

Volgens de BBC worden gemiddeld vijf mensen per jaar gestoken door de zeldzame muskiet.

Lees ook:Mexico biedt garantie op griepvrije vakantie
Lees ook:Jongen (13) in coma na kaneelspelletje
Lees ook:Vakantie belangrijk voor herstel van werkstress
Lees ook:Amerikaan herstelt na een coma van 19 jaar
Lees ook:Kinderen van parttime werkende moeders zijn het gezondst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>