Vier op de tien verleent geen eerste hulp


Het is slecht gesteld met de verlening van eerste hulp bij ongelukken in Nederland. Vier op de tien mensen zegt geen eerste hulp te verlenen.

Dat blijkt uit onderzoek dat het Nederlandse Rode Kruis heeft laten uitvoeren naar de kennis over en bereidheid tot het verlenen van eerste hulp.

Volgens het Rode Kruis lijkt vooral gebrek aan kennis een grote rol te spelen.Van de ruim 1000 ondervraagden zegt 21% zonder kennis van Eerste Hulp mond-op-mond beademing toe te passen. Bij de mensen met EHBO-kennis is dat 61%.

Bij een botbreuk verdubbelt de kans dat iemand eerste hulp verleent wanneer de persoon kennis heeft van Eerste hulp (van 35% naar 68%).

Gelukkig zijn de meesten het eens over het belang van Eerste Hulpverlening: 90% van de ondervraagden beschouwt het verlenen van Eerste Hulp als burgerplicht.

Het Rode Kruis heeft zaterdag uitgeroepen tot Wereld Eerste Hulp Dag. Vanaf die dag biedt de organisatie speciale kortere en toegankelijkere 1e hulpcursussen aan die de drempel om zo'n cursus te gaan volgen, moet verlagen.

Bron: Rode Kruis

Lees ook:Nederlander weet te weinig over eerste hulp
Lees ook:EHBO app meer dan 320.000 keer gedownload
Lees ook:Het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ met Irene Moors
Lees ook:Ook jij kan iets door voor vluchtelingen…
Lees ook:Nederlander weet bar weinig van EHBO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>