Gezondheidszorg wordt te duur

De kosten van de gezondheidszorg rijzen de pan uit. Hebben we dat niet eerder gehoord?

De Raad voor de Gezondheidszorg (RVZ) meent echter dat dit het moment is om aan de bel te trekken. De raad waarschuwt dat als de zorg steeds duurder wordt, andere sectoren als onderwijs, het integratiebeleid of het oplossen van de files, daaronder zullen lijden.

Volgens de RVZ is de voornaamste oorzaak van het probleem het feit dat zorgaanbieders (artsen) en zorgverzekeraars de mogelijkheid hebben om kosten af te wentelen op de overheid. Daardoor ontbreekt de prikkel om de beste kwaliteit voor een bepaalde prijs te leveren. Er moet dus meer concurrentie komen tussen de verschillende zorgaanbieders en verzekeraars.

Een andere oorzaak is dat de kosten van een medische ingreep in Nederland, vergeleken met het buitenland, hoog zijn. Volgens de RVZ moet er doelmatiger worden gewerkt. De opbrengsten daarvan moeten in de kwaliteit van zorg worden geïnvesteerd.

Ook moet er een duidelijke scheiding komen tussen medische zorg een aanvullingen die ouderen wensen in hun wonen en leven. Meer luxe? Prima, maar dan ook zelf betalen!

Lees ook:‘Einde aan vrije artsenkeuze’
Lees ook:‘Verschil in kwaliteit van zorg in Nederland is groot’
Lees ook:Hygiëne op vakantie bron van zorg
Lees ook:Zorg in Nederland gaat volledig op de schop
Lees ook:IGZ grijpt twee keer zo vaak in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>