Helft Nederlanders grieperig in de winter

Ongeveer de helft van de Nederlanders kampt in de wintermaanden met verkoudheid, griep, keelontsteking of voorhoofdsholteontsteking. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de periode 2006-2008.

Het vóórkomen van deze infectieziekten is dus duidelijk seizoensgebonden. Waar in de winter de helft van alle Nederlanders van 12 jaar en ouder last heeft van grieperige klachten, is dat in de zomer nog geen derde.  In de lente en de herfst ligt het percentage rond de 40%.

Ook braken en diarree komen iets vaker in de winter voor.

Bij andere infectieziekten is er geen sprake van een seizoenseffect. In elk jaargetijde zijn er ongeveer evenveel mensen die last hebben van een infectie van nieren, blaas of urineweg,  een oorontsteking, acute bronchitis of longontsteking.

Lees ook:Gezondere leefstijl blijft erg lastig
Lees ook:Nederlanders leven niet gezonder
Lees ook:Heb jij last van een herfstdepressie?
Lees ook:Nog steeds veel ziekmakende teken
Lees ook:Nederlander wil alcoholverbod 16- en 17-jarigen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Helft Nederlanders grieperig in de winter

  1. ton

    KAN WEL KLOPPEN ALS ZE HET WATER INGAAN MET HET NIEUWJAAR

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>