Veel water drinken kan gevaarlijk zijn

Met warm weer luidt het advies om extra water te drinken. Maar vaak wordt daarbij vergeten om te eten. Terwijl dat net zo belangrijk is! Wie te veel water drinkt en te weinig eet loopt het risico een watervergiftiging op te lopen!

Deskundigen waarschuwden gisteren in het Algemeen Dagblad om niet alleen veel water te drinken maar ook zout erbij te eten.

Door veel water te drinken en weinig zoutrijk voedsel, zoals brood en soep, te eten, loop je de kans dat het zoutgehalte van het bloed gevaarlijk laag wordt. Lichaamscellen gaan steeds meer water opnemen om toch aan zout te komen en zwellen op, waardoor bloedvaten in de knel kunnen komen,.

Uiteindelijk kán watervergiftiging dodelijk zijn! Niet vergeten te eten dus!

Lees ook:Water is helemaal niet zo gezond
Lees ook:Ziekenhuisrestaurant serveert veel te zout eten
Lees ook:Minder zout houdt kinderen dun
Lees ook:Minder zout in de groente
Lees ook:Dood door overdosis water

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>