Bestrijding tijgermug in Brabant geslaagd

Drie bandenhandelaren in Brabant zijn erin geslaagd om exotische muggensoorten, waaronder de Aziatische tijgermug, te bestrijden met een ziekteverwekkend virus is geslaagd. De insecten worden bij de bedrijven in Heijningen, Oss en Oosterhout niet meer aangetroffen.

In juli sloeg het ministerie van Volksgezondheid alarm nadat er bij de bandenhandelaren exotische insecten waren gevonden. Het ging om de Amerikaanse rotspoelmug, de Aziatische tijgermug en de Gele koortsmug. De muggen kunnen ziekteverwekkende virussen of parasieten bij zich dragen en de ziekten overdragen op mensen.

Komend voorjaar zal er bij de 3 bedrijven gekeken worden of er eitjes zijn die de bestrijding en de winter toch overleefd hebben.

Bron: Omroep Brabant

Lees ook:Muggenplaag komt eraan
Lees ook:Tijgermuggen in Oss
Lees ook:Exotische mug aangetroffen in Brabant
Lees ook:Pas op voor de tijgermug!
Lees ook:Opgelet: exotische Tijgermug duikt op in Nederland

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bestrijding tijgermug in Brabant geslaagd

 1. wilfred

  Op zich heel goed om regelmatig nieuws over de tijgermug te brengen, maar dit bericht klopt niet helemaal. Die bandenhandelaren hebben zelf geen bestrijding uitgevoerd, dat is gebeurd door mensen die daarin gespecialiseerd zijn, in opdracht en op kosten van het ministerie van Volksgezondheid. De bestrijding heeft niet plaatsgevonden met een ziekteverwekkend virus, maar met pesticiden die zeer schadelijk zijn voor het milieu. En of de bestrijding geslaagd is (wat in de kop en inleiding wordt gesteld), moet nog worden afgewacht (zoals ook uit de laatste zin blijkt).
  groet,Wilfred

    /   Reply  / 
  1. Edwin

   Ik weet ook niet zeker of deze methode wel gewerkt heeft want zojuist heb ik een mug doodgemaakt en volgens mij is dat een tijgermug.
   Wij wonen in Dinteloord, dat is nog geen 10 km van Heiningen vandaan.
   Moeten wij dit nu ergens melden??de mug hebben we voor de zekerheid maar even bewaard.
   Groetjes Edwin

     /   Reply  / 
 2. Pingback: Meer schapenbedrijven met Schmallenbergvirus » INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>