Tekort aan verpleeghuisartsen dreigt

Er dreigt een tekort aan specialisten ouderengeneeskunde, voorheen verpleeghuisartsen genoemd. Jongeren vinden ouderengeneeskunde niet flitsend en cool genoeg.

Bovendien liggen de salarissen een stuk lager dan die van bijvoorbeeld de huisarts of een medisch specialist in het ziekenhuis.

Het gevolg: komend jaar blijft eenderde van de opleidingsplaatsen onbezet.  220 studenten starten komende maand aan de opleiding tot medisch specialist ouderengeneeskunde, terwijl er 327 plekken zijn.

Verpleeghuizen hebben op dit moment al grote moeite om goed opgeleide verpleeghuisartsen te krijgen. Als alternatief moeten ze uiteindelijk huisartsen aannemen.

En dat is niet zonder risico, vertelt Frank Roos van beroepsvereniging Verenso vandaag in het Algemeen Dagblad. ‘Zij zijn niet deskundig genoeg en bepaalde ziektes en aandoeningen mogelijk te laat.’

Bron: Algemeen Dagblad 

 

Lees ook:Jaarlijks honderden dementen dood door antipsychotica
Lees ook:Medisch specialisten boos op huisarts om leeftijdsgrens
Lees ook:Huisartsen zwakken patiëntonvriendelijke acties af
Lees ook:‘Ook falende arts op zwarte lijst’
Lees ook:Groot tekort aan psychiaters

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Tekort aan verpleeghuisartsen dreigt

 1. Leroy Meurs

  Voldoet u aan de normen van een gezond beweeggedrag? Kom er nu achter door deel te nemen aan het Nationaal Beweeg Onderzoek op http://www.schijfvandrie.nl

  Vanaf oktober 2011 start het Nationale Beweeg Onderzoek. Het geeft de mogelijkheid om te achterhalen hoe gezond iemand beweegt, en of iemand voldoet aan de normen voor gezond beweeggedrag. Het onderzoek neemt maar 5 minuten in beslag. En je krijgt er veel voor terug!
  De uitslag van het onderzoek krijgt elke deelnemer via een persoonlijke email, met daarin ook tips en adviezen om het beweeggedrag te verbeteren! Daarnaast kan elke deelnemer kosteloos deelnemen aan een persoonlijk leefstijlprogramma. Hierdoor kunnen de deelnemers niet alleen meer leren over gezond bewegen, maar ook actief aan de slag gaan met de tips en adviezen via een persoonlijk beweegplan!

  Wilt u weten hoeveel, en hoe u moet bewegen per week om minder risico te lopen op allerlei ziekten en aandoeningen? Bezoek de website http://www.schijfvandrie.nl voor meer informatie en het inschrijven voor het Nationaal Beweeg Onderzoek.

    /   Reply  / 
 2. A.Helders

  ga in godsnaam geen nieuwe verpleeghuizen bouwen grijze golf houd vanzelf op zoek maar iet in zieken huizen of id .

    /   Reply  / 
  1. A.Helders

   sorry verkeerde reactie het ging om personeel en niet om verpleeghuizen

     /   Reply  / 
 3. denny

  o, dat is niet best

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>