Voedingscentrum lanceert Eet Wijzer App


Je eigen eetcoach op de smartphone. Voortaan kan het met de Eet Wijzer App van het Voedingscentrum. Hij ‘leest’ je persoonlijke agenda en geeft praktische tips op het moment dat ze nodig zijn. Bijvoorbeeld als je aan het werk bent, een bruiloft hebt of gaat sporten.

Uit onderzoek blijkt dat 41% van de Nederlanders graag gezonder wil gaan eten. Maar dit is voor velen toch een lastige opgave. Meer dan de helft (57%) heeft behoefte aan meer praktische informatie. Daarom introduceert het Voedingscentrum de gratis Eet Wijzer app, die je laat zien waar kansen liggen voor een gezondere leefstijl.

Na het scannen van je persoonlijke agenda op de smartphone geeft de app aan op welke gebieden er ruimte is voor verbetering, passend bij de persoonlijke leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan regelmatiger eten, gezonder kiezen, kleinere porties, gevarieerder eten of een goed voorbeeld geven aan de kinderen.

Gedurende twee weken krijg je 8 tips die passen bij de dagelijkse activiteiten. Op het trefwoord ‘Kerst’ kan de tip bijvoorbeeld zijn om bijvoorbeeld lekker samen met de kinderen een kerstmenu te koken of om niet alle kerstsnacks tegelijkertijd op tafel te zetten. Na twee weken vindt er weer een agendascan plaats voor nieuwe tips.

De Eet Wijzer app is gratis te downloaden voor iPhone en Android-telefoon.

Bron: Voedingscentrum

Lees ook:Jeugd wil best gezonder eten, maar hoe?
Lees ook:Online recepten om lekker én gezond te koken
Lees ook:Allemaal aan Het Nieuwe Eten
Lees ook:Gezonder worden met hulp van Gordon en andere BN-ers
Lees ook:Vandaag oliebollen, morgen Het Nieuwe Eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>