Oproep om Franse borstimplantaten weg te halen

Vrouwen met borstimplantaten van de Franse merken PIP of M-implants moeten die weg laten halen. Dat adviseert de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVCP). De implantaten kunnen gaan lekken en er zijn aanwijzingen dat de siliconengel borstkanker kan veroorzaken. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Naar schatting gaat het om enkele honderden Nederlandse vrouwen. Zij worden geadviseerd contact op te nemen met hun arts.

In Frankrijk is er een terugroepactie voor de borstimplantaten ingesteld nadat bij 8 vrouwen met deze implantaten borstkanker is geconstateerd.

Hoewel een oorzakelijk verband niet bewezen kan worden, vinden de Nederlandse plastische chirurgen het toch verstandig vrouwen op te roepen de implantaten te verwijderen. Daar zitten nog wel wat financiële haken en ogen aan. De operatie wordt namelijk vergoed, maar het plaatsen van nieuwe implantaten niet!

Vrouwen moeten zich vooraf de risico’s dus goed afwegen.

Bron: AD

Lees ook:Nederlandse vrouw niet bezorgd om borstimplantaat
Lees ook:‘Ziekenhuis moet verwijdering borstimplantaat betalen’
Lees ook:Kanker bij vrouwen met implantaten
Lees ook:Inspectie: haal borstimplantaat PIP weg
Lees ook:Chirurgen: geen verbod op borstimplantaten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oproep om Franse borstimplantaten weg te halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>