Meldpunt voor klachten over inspectie gezondheidszorg

Het actualiteitenprogramma Tros Radar is samen met de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer een meldactie gestart om klachten te verzamelen over de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De IGZ is de instantie die moet toezien op de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland. De praktijk is volgens Tros Radar en de Ombudsman anders.

Tros Radar besteedde gisteravond uitgebreid aandacht aan het reilen en zeilen bij de inspectie. Opvallend is dat de ombudsman onlangs een uiterst kritisch rapport publiceerde over de rol van de IGZ in de zaak van baby Jelmer. Ook gisteravond in de uitzending sprak hij in ongekend felle bewoordingen over de inspectie.
 
En toch lijkt de politiek er niet wakker van te liggen. Wanneer trekt de Tweede Kamer de minister eens aan haar jasje over haar eigen inspectie? De IGZ heeft de afgelopen jaren vaker onder vuur gelegen, maar wordt kennelijk steeds de hand boven het hoofd gehouden door het ministerie van Volksgezondheid.
 
Daarom hebben Tros Radar en de Nationale Ombudsman nu een meldpunt geopend, waar particulieren, maar ook werknemers in de zorg of advocaten hun klachten over de inspectie kwijt kunnen.  Dat kan eventueel anoniem.
 
De klachten zullen worden gebundeld in een zwartboek dat vervolgens wordt aangeboden aan de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers.
 

Lees ook:Honderden klachten over IGZ
Lees ook:Inspectie voor de Gezondheidszorg buigt het hoofd
Lees ook:IGZ erkent fouten in zaak baby Jelmer
Lees ook:Tweede onderzoek naar functioneren IGZ
Lees ook:‘UMCG en inspectie falen na operatie baby Jelmer’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meldpunt voor klachten over inspectie gezondheidszorg

  1. ingrid

    Apart dat de inspectie voor de volksgezondheid nu naar buiten treed met het voordragen, voor de tuchtcommissie, van 3 microbiologen.
    Dit probleem in Rotterdam deed zich toch al eerder voor en nu de inspectie op een negatieve manier in de publiciteit komt ondernemen ze aktie.
    Stel hier mijn vraagtekens bij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>