Wordt het een winter zonder griep?

Is het je al opgevallen dat het woord griep nog nauwelijks is gevallen. Om van een epidemie maar niet te spreken! Het lijkt wel of de griep ons dit jaar overslaat….

In zowel Nederland als België is er nog maar weinig griep. Sterker nog: in heel Europa is er nog geen sprake van griep. Alleen Malta, Turkije en het Federaal District Oeral lieten half januari een lichte verhoging zien.

Normaal gesproken piekt de wintergriep ergens in december of januari, maar dit jaar is er van een opgaande lijn nog steeds geen sprake. In de derde week van januari meldden zich volgens onderzoeksinstituut Nivel 30 op de 100.000 mensen bij de huisarts met griepklachten. Bij 27 mensen zijn neus- en keelmonsters afgenomen, maar in geen van de monsters werd het influenzavirus gevonden.

Het Nivel spreekt van een epidemie wanneer gedurende twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten rapporteren en virologisch onderzoek het virus aantoont in neus- en keelmonsters.

Voorlopig lijkt er dus heel weinig aan de hand. Zouden we een jaar zonder griep krijgen?

Bron: Grote Griepmeting / Nivel

Lees ook:Aantal Nederlanders met griep neemt toe
Lees ook:Griepepidemie nadert Nederland
Lees ook:Griepepidemie is een feit
Lees ook:De griep is onderweg
Lees ook:Griepepidemie is alweer voorbij

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wordt het een winter zonder griep?

  1. Pingback: Griepepidemie nadert Nederland | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>