Aantal Nederlanders met griep neemt toe

Het aantal Nederlanders met griep neemt toe, maar er is op dit moment nog geen sprake van een epidemie. dat blijkt uit de laatste cijfers van het onderzoeksinstituut Nivel.

In de week van 27 februari tot en met 4 maart meldden zich gemiddeld 50 op de 100.000 Nederlanders met griepklachten bij de huisarts. Het Nivel spreekt van een epidemie als gedurende twee weken lang 51 op de 100.000 mensen griep hebben. Vorige week lag het aantal op 47. We zitten dus dicht tegen de epidemische grens aan.

Overigens is er in Gelderland, Overijssel en Flevoland al wel sprake van een epidemie, daar ligt het aantal bezoekers bij de huisarts met griepklachten gemiddeld op 80.

Vooral kinderen tussen de 0-4 jaar en 65-plussers worden door de griep geveld.

In 24 afgenomen neus- en keelmonsters van mensen met griepklachten werd 9 maal (38%) influenzavirus A(H3N2) gevonden en geen andere griepvirussen.

In 11 neus- en keelmonsters van mensen met andere bovenste luchtweginfecties werd 1 maal (9%) influenzavirus gevonden en geen andere griepvirussen.

De monsters waarin griepvirus gevonden werd kwamen in alle delen van Nederland voor.

Bron: Nivel

Lees ook:Griepepidemie is een feit
Lees ook:Wordt het een winter zonder griep?
Lees ook:Griepepidemie nadert Nederland
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland
Lees ook:Griep slaat dit jaar eerder toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>