Huis-, tuin-, en keukentips voor een gezonde haargroei

Er zijn verschillende huis-, tuin- en keukenmethoden die je kunt gebruiken voor een natuurlijke haargroei. Je hoeft je dus niet altijd te haasten naar de dichtstbijzijnde apotheek. Er zijn ook heel simpele dingen die je kunt doen om een goede en natuurlijke haargroei te stimuleren.

Om te beginnen moet je kijken of je voeding goed is. Voedsel heeft een direct effect op de gezondheid van je haar. De beste manier om een goede haarontwikkeling te krijgen is dat je voldoende en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Belangrijke stoffen zijn onder andere magnesium, zink, ginseng en andere vitaminen en mineralen. Sommige van deze stoffen kunnen ook worden gebruikt in shampoos, bij voorkeur natuurlijke shampoos.

Het is daarnaast belangrijk dat je hoofdhuid een goede bloedcirculatie heeft. Haarfollikels zijn minder gezond wanneer er sprake is van een slechte bloedcirculatie. Bovendien kan er door een slechte bloedcirculatie extra haaruitval optreden. Hoofdhuidmassage kan de bloedcirculatie verbeteren en daarnaast word je meer ontspannen en minder gestresst. Stressvermindering kan ook haaruitval tegengaan.

Zorg er verder voor dat je voldoende water drinkt en dat je voldoende vitaminen binnen krijgt. Het is belangrijk dat het hele lichaam goed gehydrateerd wordt. Water is essentieel om de haarzakjes van de benodigde voedingsstoffen te voorzien.

Vergeet ook niet het effect dat stress kan hebben op haaruitval (of haarverlies) en mogelijk zelfs je haarkleur. Heb je last van abnormaal haarverlies of versnelde haaruitval? Vraag je zelf dan af of het door je leefstijl kan komen.

Deze huis-tuin en keukentips zorgen ervoor dat je haar gezond blijft en misschien nog wel gezonder wordt.

Bij haaruitval ligt de nadruk veel bij methoden als haartransplantaties. Voordat je overgaat tot een dergelijke actie, moet je er zeker van zijn dat de huis, tuin en keuken methoden al geprobeerd zijn.

Bron: Haarstichting

Lees ook:Tips bij haaruitval en dunner wordend haar
Lees ook:Eet veel fruit om haaruitval tijdens zwangerschap te voorkomen
Lees ook:Haaruitval tijdens de menopauze
Lees ook:Wat te doen bij haarverlies?
Lees ook:Chemotherapie en haaruitval

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Huis-, tuin-, en keukentips voor een gezonde haargroei

 1. AB

  Zeker, een haartransplantatie is niet de eerste oplossing. Maar indien het nodig is, dan is het goed om te weten dat een goede haartransplantatie geen vermogen meer kost. Zeker niet in Turkije. Zie ook:http://www.haartransplantatie-turkije.nl/

    /   Reply  / 
 2. Verkerk

  Haaruitval bij vrouwen is een groot onderkent probleem. Ik heb er sinds kort ook mee te kampen en probeer er alles aan te doen om het te verhelpen.

    /   Reply  / 
 3. john

  Haaruitval kan ook door vit b12 tekort;
  dit tekort kan ontstaan door;zwangerschap,narcose,antibiotica,pijnstillers,cholesterolverlagers,stress,bloeddrukverlagers,plasmedicatie,diabetesmedicatie,antidepressivia,antireumamedicatie,prednison,laxeermiddelen

  -”Stichting vit b12 tekort” hendrik de Jong”
  -dr Soeters – AMC ziekenhuis
  -dr Auwerda- ziekenhuis lelystad
  -dr van loon- Utrecht

  -Aspartaam (E950,E951 ) Acesulfaat K en de andere zoetstoffen, in de light en vetvrije en suikervrijeprodukten/frisdranken, zuivel( b.v.Optimel) tandpasta, heel veel hartige produkten, laxeermiddelen Movicolon) ,veel medicatie,ice thee

  lees; Aspartaamvergiftiging ( 92 klachten)

  “Fonteine.com
  “Wij worden wakker”
  “Neem uw gezondheid in eigen hand”
  “Voeding is uw medicijn”
  “örtho.nl”
  “Mijn medicijn”

  veel succes met elkaar

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>