Nederlandse kinderen zijn gezond en gelukkig

Nederlandse tieners tussen de 11 en 15 jaar zijn gezond en gelukkig. Ze zijn de afgelopen jaren minder gaan drinken, roken en blowen. En ze voelen zich ook nog eens happy!

Dat blijkt uit internationaal onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onder 200.000 kinderen van 11, 13 en 15 jaar in Europa, Noord-Amerika en Canada.

Acht jaar geleden behoorden Nederlandse tieners nog tot de top van alcoholdrinkende tieners, maar de afgelopen jaren zijn ze fors minder gaan drinken. Volgens hoogleraar jeugdstudies Wilma Vollebergh komt dat vooral doordat ouders steeds strenger worden.

Nederlandse kinderen blijken ook voor de derde keer op rij het gelukkigst van alle tieners. Ze hebben het naar hun zin op school, kunnen goed opschieten met hun ouders en hebben veel vrienden.

Tijd om lui achterover te hangen is er echter niet. Want vanaf 15 jaar neemt het alcoholgebruik toe. Vorige week nog bleek uit de nieuwste cijfers van de alcoholpoliklinieken in Nederland dat het aantal kinderen dat straalbezopen op de eerste hulp van het ziekenhuis belandt, nog altijd toeneemt.

En hoewel Nederlandse kinderen veruit het beste gewicht hebben, is het wel zaak om dat zo te houden. Grootste valkuil: gezond eten en bewegen. Onze jeugd drinkt veel frisdrank, eet weinig groente en fruit en bewegen te weinig.

Bron: AD 

Lees ook:‘Amsterdamse kinderen hebben betere leefstijl’
Lees ook:Kinderen te zwaar maar wel tevreden
Lees ook:Gezond eten: ouders moeten het goede voorbeeld geven
Lees ook:Nederlandse jeugd leeftijd steeds gezonder
Lees ook:Pubers roken en drinken minder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>