Scepsis rond vetarme chocolade

Chocolade met 50% minder vet, die net zo lekker smaakt als gewone chocolade? Hoogleraar Levensmiddelentechnologie Tiny van Boekel geloof er niets van!

De hoogleraar, werkzaam aan de Universiteit Wageningen, reageert sceptisch op het onderzoek van de Britse universiteit van Warwick.

Daar zijn wetenschappers erin geslaagd de hoeveelheid vet in chocolade met de helft te verminderen door cacaoboter en melkvet te vervangen door minuscule druppels vruchtensap.

Volgens de onderzoekers worden het mondgevoel en de kwaliteit van de chocolade er niet door aangetast, maar dat lijkt Van Boekel erg onrealistisch.

Hij wijst erop dat vruchtenzuren en vet totaal andere eigenschappen hebben wat betreft smaakbeleving, mondgevoel en smeltgedrag. Het is nog maar de vraag of consumenten de nieuwe chocolade wel kunnen waarderen.

Ook vraagt hij zich af of het daadwerkelijk de bedoeling is dat de chocolade in de toekomst op de markt wordt gebracht of dat de onderzoekers hiermee slechts hebben willen aantonen dat het wetenschappelijk gezien mogelijk is om minder vette chocolade te ontwikkelen.

Bron: VMT

 

 

Lees ook:Chocolade kan de helft minder vet
Lees ook:Chocolade goed voor je brein
Lees ook:Chocolade verzacht pijn (en water ook)
Lees ook:Is chocola gezonder dan fruit?
Lees ook:‘Ons voedsel is ontzettend veilig’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>