Red een hond en wordt gezond

Last van vetjes op je buik, kortademigheid, een slechte conditie en een vale huidskleur? En je hebt niks met de sportschool? Heb je er weleens over gedacht om een hond als huisdier te nemen? Je krijgt er nl zoveel voor terug. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die een hond hebben zich gelukkiger voelen, fitter zijn en dat ze minder vaak ziek worden. Ook hebben ze een betere huidskleur. Gezonder.

Huisdieren zoals honden zijn gezond voor iedereen. Een Finse studie heeft bovendien uitgewezen dat een hond in huis kinderen beschermt tegen ademhalingsproblemen en infecties. De onderzoekers hebben ontdekt dat Finse baby’s die met een hond in huis leven, minder vaak last hadden van oorontsteking, hoesten of een loopneus. Ook bleken ze minder vaak antibiotica nodig te hebben dan kinderen die in een diervrij huis wonen.

En als je ‘t al helemaal goed wilt doen, dan neem adopteer je een zwerfhond. Je maakt dan niet alleen jezelf blij, maar doet ook nog iets goeds voor de hond in kwestie. Meer hierover kun je lezen op: http://www.animalinneed.com/

Lees ook:Speciale flesvoeding kan mogelijk diabetes voorkomen
Lees ook:Hond is goed voor de gezondheid
Lees ook:Hoe zit het ook al weer met vitamine D?
Lees ook:Heb ook een gezonde hond!
Lees ook:Oma is de veiligste oppas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>