Malaria in Europa

Slecht nieuws voor bezoekers die naar Griekenland gaan, want er is daar sinds vorig jaar opnieuw malaria opgedoken. Je zou dus uit voorzorg malaraiapillen kunnen innemen wanneer je die kant opgaat. Er zijn al uitbraken gesignaleerd in de zuidelijke streken Lakonia en Attica. In 2011 werden er tussen de 40-70 gevallen vastgesteld, waarvan zeker 10% ter plaatse werd opgelopen. Ook het Westnijlvirus dat eveneens door muggen wordt overgedragen wordt in toenemende mate in Griekenland (en Turkije) gesignaleerd. Malaria was sinds 1974 uitgeroeid in Griekenland. Waarom de ziekte nu weer terug is, kan te maken hebben met crisis van het land en de gebrekkige medische verzorging van het toenemend aantal migranten en daklozen.

Er zijn maatregelen getroffen en er wordt op internationaal niveau samengewerkt om de muggen te bestrijden.

Lees ook:Opwarming van aarde brengt tropische ziektes terug naar Europa
Lees ook:Dodelijke teek houdt Turkije in zijn greep
Lees ook:Zijn de pokken weer terug?
Lees ook:Aantal malariadoden zwaar onderschat
Lees ook:Zikavirus nu ook op Bonaire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>