‘Kerst zorgt voor stress en slapeloze nachten’

‘Thank God it’s christmas’, zingt Band Aid in mijn favoriete kerstliedje. Voor veel mensen is dat écht zo, als ik Brits onderzoek mag geloven. Want de voorbereidingen voor kerst veroorzaakt bij hen zoveel stress dat ze er nauwelijks van slapen.

Uit een onderzoek onder 2000 volwassenen blijkt dat 45% van hen in de week voor kerst zo’n 21 uur slaap tekort komt! Bijna de helft van hen komt aan slechts 5 uur slaap per nacht toe. De andere uren zijn ze druk met het inpakken van de cadeautjes, het bedenken van het kerstdiner, of liggen ze wakker van al het piekeren over wat er allemaal nog op de to-do-list staat.

Meer dan de helft (59%) van de  Britse vrouwen zegt zich gestresst te voelen in de week voor kerst, 42% noemt kerstmis zelfs de meest stressvolle taak van het jaar.  Ook denkt 36% van de vrouwen dat zij beter zijn in het organiseren van het kerstfeest dan hun partner.

Slaapexpert Chris Idzikowski van het Edinburgh Slaap Centrum waarschuwt dat slapeloosheid net zo gevaarlijk kan zijn als alcohol drinken als het gaat om autorijden en andere activiteiten die concentratie vereisen. ‘Het is aan te raden om minder alcohol te drinken als je problemen met slapen hebt, omdat je de effecten van alcohol meer voelt.’

Hoewel beide seksen meer problemen met slapen ervaren in de week voor kerst, hebben vrouwen het meest last van ‘stressmas’.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Lastig kind door drinken tijdens zwangerschap
Lees ook:Nederlander drinkt 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Beschermend cadiovasculair effect alchohol sterker bij mannen
Lees ook:Alcohol tijdens de zwangerschap? Niet doen!
Lees ook:‘Beetje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>