Hoe overleef je oudejaarsavond zonder kater?


Heb je wel zin in een gezellige oudejaarsavond, maar niet in een kater achteraf? Lees dan deze tips:

1. Eet niet al te veel vet voedsel. Alcohol doet je suikerwaarden dalen, waardoor je lichaam het idee krijgt dat het calorieën nodig heeft. We krijgen trek in vette voeding, maar echt beter voel je je er niet door. Al denk je misschien van wel!

2. Eet niet vlak voordat je gaat slapen. De alcohol zal dan niet geabsorbeerd worden. Het is beter om een volle maag te hebben vóórdat je gaat drinken. Vooral koolhydraten (pasta, bananen, volkoren producten) vertragen de opname van alcohol in het bloed.

3. Door de alcohol droogt ook je lichaam uit. Voldoende water drinken is belangrijk. Maar als je eenmaal een kater hebt ben je te laat. Drink tussen de alcohol door af en toe een glas water én vlak voordat je gaat slapen.

4. Houd het zoveel mogelijk bij één soort drank. Ga in ieder geval niet van alles door elkaar drinken.

5. Ga (als het even kan) te voet of met de fiets naar huis. Lichaamsbeweging versnelt de verwerking van alcohol.

6. Laat pikante voeding even voor wat het is. Door de drank raakt vaak je maag van streek omdat de vertering van alcohol gepaard gaat met de aanmaak van acetaldehyde, een giftige stof die kan leiden tot buikpijn, misselijkheid en braken. Door pikant eten maak je het alleen maar erger!

Lees ook:Hoe voorkom je een kater?
Lees ook:Tips tegen een kater
Lees ook:Wat helpt er nou echt tegen een fikse kater?
Lees ook:Nederlander drinkt 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Aaargh, daar is tóch die kater!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>