Aaargh, daar is tóch die kater!


Ik heb je gisteren gewaarschuwd! Maar voor wie mijn anti-katertips niet heeft gelezen of ze gewoon in de wind heeft geslagen….hier wat tips om Nieuwjaarsdag goed door te komen.

- Probeer zo lang mogelijk te blijven slapen.

- Neem een goed ontbijt. Aanraders zijn bananen en eieren. Eieren bevatten cysteine. Cysteine is een aminozuur dat acetaldehyde afbreekt, een giftige stof die ontstaat bij de verbranding van alcohol. En bananen zorgen dat alcohol sneller verteert. Ook hebben veel mensen baat bij tomaten. Honing kan mogelijk hoofdpijn en misselijkheid voorkomen.

- Ga niet direct in de felle zon zitten, hierdoor kan je hoofd nog harder gaan kloppen

- Heb je hoofdpijn? Probeer het gebruik van pijnstillers zo veel mogelijk te vermijden. Sommige pijnstillers (zoals paracetamol) zijn in combinatie met alcohol slecht voor de lever en/of maag.

- Vul de vochtbalans in je lichaam aan met veel water of vruchtensap. Water is licht verteerbaar. Het voordeel van vruchtensap is dat er fructose in zit, waardoor de alcohol sneller verteert. Een voordeel van water is dat het gemakkelijk verkrijgbaar is en licht verteerbaar. Bouillon is ook een goed idee; kun je meteen het zouttekort aanvullen.

- Drink geen koffie of energie drankjes! Dit maakt de kater alleen maar erger ondanks dat je je misschien minder moe voelt. Coca Cola daarentegen doet wonderen voor een maag die van slag is!

- Ga naar buiten. De frisse buitenlucht doet wonderen. Echt waar!

Lees ook:Tips tegen een kater
Lees ook:Pijnstillers veroorzaken hoofdpijn
Lees ook:Anti-katertips
Lees ook:Hoe overleef je oudejaarsavond zonder kater?
Lees ook:Hittegolf: veel alcohol drinken extra schadelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>