Bloed reuzenpanda’s geneeskrachtig

Wist je dat het bloed van sommige dieren geneeskrachtige eigenschappen bezit? Uit een onderzoek dat Chinese wetenschappers hebben gedaan blijkt dat men een krachtige antibiotica heeft ontdekt in het bloed van reuzenpanda’s. Dat meldt Daily Mail. De stof is in staat om schimmels en bacteriën te doden. De onderzoekers ontdekten de stof, die bekend staat als cathelicidine-AM, na een analyse van het DNA van de reuzenpanda. Volgens de wetenschappers wordt het antibioticum vrijgegeven door het immuunsysteem van de beer om hem te beschermen infecties.  Men vermoedt dat cathelicidine-AM in staat is om bacteriën in minder dan een uur te doden, terwijl andere antibiotica er meer dan zes uur over doen. Er wordt momenteel verder onderzoek gedaan om te checken of er een medicijn uit de stof ontwikkeld kan worden.

Lees ook:Eerste stap naar nieuwe generatie antibiotica
Lees ook:Drakenbloed in plaats van antibiotica
Lees ook:Antibiotica: een race tegen de klok
Lees ook:Tea tree oil kan bacteriën versterken
Lees ook:Nieuw wapen in strijd tegen ziekenhuisbacterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>