‘Nieuw medicijn remt borstkanker’

Prachtig nieuws voor vrouwen met uitgezaaide hormoongevoelige borstkanker in ons land, want er komt vanaf deze maand een middel in alle ziekenhuizen beschikbaar dat de ziekte remt in de groei. Het medicijn wordt ook vergoed, dat meldt de pagina Vrouw van De Telegraaf donderdag.

Het beteft het geneesmiddel Afinitor, dat de stofnaam everolimus draagt. Everolimus wordt toegevoegd aan de al bestaande hormonale therapie van exemestane. De vaak ingrijpende chemotherapie kan zo gemiddeld met 11 maanden worden uitgesteld. Uit de eerste Nederlandse resultaten blijkt dat het middel goed werkt. „Ook wordt het medicijn  goed verdragen en hebben patiënten opmerkelijk snel na de start van de inname minder tumor-gerelateerde klachten,” stelt dr. Vivianne Tjan-Heijnen, hoogleraar Medische Oncologie in het Maastricht UMC.

De zorgverzkeraars gaan het middel vergoeden. Deze nieuwe therapie is via de ziekenhuisapotheek verkrijgbaar bij bijna alle honderd ziekenhuizen.

bron: De Telegraaf

 

Lees ook:Stormloop op ‘wondermiddel’ tegen lymfeklierkanker
Lees ook:Nieuw medicijn helpt diabetespatiënt met afvallen
Lees ook:‘Longkankerpatiënten de dupe’
Lees ook:Nieuw medicijn borstkanker ‘grote stap voorwaarts’
Lees ook:Experimentele methode tegen agressieve borstkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>