Verplegers in actie

Ruim 100 medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Amsta hebben zaterdagmorgen hun verpleeghuis het Sarphatihuis bezet. Ze willen een gesprek met de directie over ,,de besteding van het extra geld voor extra handen aan bed”.

Amsta krijgt daarvoor 3,5 miljoen euro, maar de medewerkers zeggen dat ze daar niks van terugzien. Vakbond Avakabo ondersteunt de actie. Uit interne stukken zou blijken dat het extra geld onder meer gaat naar het ontwikkelen van beleid, extra coördinatoren en roosterplanners, zegt de vakbond.

De Raad van Bestuur van Amsta betreurt de ,,onaangekondigde acties” en stelt dat ,,de AbvaKabo steeds acties organiseert op basis van onjuiste beeldvorming van hun kant”. Volgens het bestuur is de besteding van middelen keurig volgens de regels gegaan en heeft het bestuur daar verantwoording over afgelegd.

,,Wij vinden het buitengewoon belangrijk om met medewerkers direct in gesprek te blijven en doen dat graag. De AbvaKabo is tenminste vier keer uitgenodigd voor een gesprek en heeft tot nu toe geen vervolg gegeven aan deze uitnodiging”, schrijft het bestuur in een verklaring.

bron: ANP

Lees ook:Zorgen over de toekomst van de zorg
Lees ook:Ambulancemedewerkers leggen werk woensdag neer
Lees ook:‘Vierogenprincipe’ in kinderopvang ontbreekt soms nog
Lees ook:Medisch specialisten gaan actie voeren
Lees ook:KWF Kankerbestrijding wil geld terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>