Volle bak griep nog in Nederland

Slecht nieuws lieve mensen, want Nederland blijft last houden van een milde griepepidemie. In de afgelopen week hadden 148 op elke 100.000 Nederlandersgriepklachten. Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksinstituut voor de gezondheidszorg Nivel woensdag heeft vrijgegeven. De gegevens zijn afkomstig van huisartsen. De huisartsen zien vooral veel baby’s en peuters met griepklachten. Ook het aantal grieperige kinderen van 5 tot 14 jaar oud stijgt snel. De week ervoor had Nivel weet van 114 op de 100.000 Nederlanders met griep, maar het totale aantal zieke mensen ligt waarschijnlijk hoger. Vaak hebben mensen het griepvirus te pakken, maar gaan ze niet naar de dokter en komen ze dus niet in de statistieken terecht.

De epidemie is eerder dan in 2012. Toen hadden pas rond maart veel mensen griep. Gemiddeld duurt een uitbraak zo’n 8 weken.

 

Lees ook:Voorlopig geen griepepidemie
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland
Lees ook:Aantal Nederlanders met griep neemt toe
Lees ook:Er heerst weer griep
Lees ook:Griep slaat dit jaar eerder toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>