Pak je goed in!! Sinds 1928 niet zo koud op 11 maart

Zo diep in maart is het bijna nog nooit zo koud geweest, zeker overdag. Maandag was het in De Bilt (het landelijk hoofdstation) niet warmer dan min 1,2 graden. Alleen op 11 maart 1928 was het nog kouder, met min 2,2 graden. Weerbureau Meteo Consult laat dinsdag weten dat er weer records zijn gesneuveld.

Ook de hoeveelheid gevallen sneeuw is een bijzonderheid in deze tijd van het jaar, net als het feit dat er nog meer sneeuwval op stapel staat. Dat de sneeuw verder makkelijk blijft liggen, is ook tamelijk uniek, zegt Meteo Consult. Sneeuw in maart is op zich niet heel raar, maar dat die niet wegsmelt is wel bijzonder.

Pak je daarom goed in, want een verkoudheidje ligt op de loer!!

Lees ook:Kleed je goed aan, koudste 24 maart ever
Lees ook:‘Koudste maart in 25 jaar’
Lees ook:Insmeren, want het is de eerste warme dag dit jaar
Lees ook:Heftig: koudste lente in 40 jaar
Lees ook:Het is lente!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>