Heb ook een gezonde hond!

Vanaf vandaag is er geen excuus meer voor het kopen van een hond met een overdreven uiterlijk: de gezonde hond App is gratis te downloaden in de App Store. Met deze App kan iedereen ervaren wat een hond gezond of minder gezond maakt.

Er is veel te doen over honden en hun gezondheid. Die aandacht is terecht. Onze huidige huishond is namelijk lang niet zo gezond als hij zou kunnen zijn. En dat veroorzaakt veel hondenleed.

Om toekomstige hondenbezitters te helpen bij het kiezen van een gezonde, goed bewegende hond, lanceert de Koninklijke Hondenbescherming de Gezonde hond App.

Met behulp van deze App kunnen hondenliefhebbers naar hartenlust bouwen aan hun eigen hond. Het is daarbij de uitdaging een zo gezond mogelijke hond te bouwen. Er kan ‘gesleuteld’ worden aan de huid, lippen, ogen, oren, poten, rug, snuit en vacht. De gebouwde hond kan vervolgens getest worden op gezondheid. Hoe meer alles groen kleurt, hoe gezonder de hond. Hoe meer alles rood kleurt, hoe ongezonder de hond.

In de App wordt uitgelegd waarom een keuze gezond of ongezond uitpakt. Op deze wijze leert men dus welke eigenschappen een hond tot een gezonde hond maken.

De App is gratis te downloaden voor de iPad in de App Store. Voor iedereen die op zoek is naar een gezonde hond of gewoon nieuwsgierig is of het lukt een zo gezond mogelijke hond te bouwen!

http://www.hondenbescherming.nl

Lees ook:Huidmonitor en iP Plaslijst beste Health apps
Lees ook:Eerste Nederlandse App voor astmapatiënten
Lees ook:Red een hond en wordt gezond
Lees ook:UMCG lanceert app voor nazorg kankerpatiënten
Lees ook:Voor mensen met een zorgvraag is een hond van onschatbare waarde

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heb ook een gezonde hond!

  1. Wesley

    Goed en helder artikel, steekt men wat van op!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>