Ow jee…..Tijgermug ook aangetroffen in Almere

maBij een bandenbedrijf op een industrieterrein in Almere is onlangs een exemplaar van de Aziatische tijgermug aangetroffen. Dat meldde de gemeente Almere vrijdag. De exotische mug dook de afgelopen weken ook al op in Oss, Weert en Montfoort.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de mug vanaf volgende week in een straal van 500 meter rondom het bedrijf bestrijden, om eventuele verdere verspreiding te voorkomen. De NVWA gaat hiermee door tot eind oktober, wanneer het muggenseizoen eindigt.

Volgens de gemeente is de kans dat de aangetroffen mug ziekteverwekkers bij zich draagt, zeer klein.

Lees ook:Opgelet: exotische Tijgermug duikt op in Nederland
Lees ook:EenVandaag: Nieuw vleesschandaal
Lees ook:Opnieuw EHEC aangetroffen bij Nederlandse teler
Lees ook:OMG! Gelekoortsmuggen aangetroffen op Schiphol!
Lees ook:Exotische mug aangetroffen in Brabant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>