Shocking: Een derde van de studenten aan de XTC

myphotoRuim 30 procent van de studenten gebruikt XTC. Dit blijkt uit onderzoek van Mijnstudentenleven.nl onder 151 studenten.

Het merendeel van de studenten blijkt geen moeite te hebben met het gebruik van drugs. 55 procent van de studenten geeft aan weleens drugs te hebben gebruikt. Opvallend is dat 40,5 procent van de ondervraagden tijdens hun studententijd is begonnen. Voor 59,5 procent was de eerste kennismaking met drugs voor die tijd. De overgrote meerderheid van deze groep (86,5 procent) heeft voor het eerst drugs gebruikt om te experimenteren. 8,1 procent deed dit puur ‘om er bij te horen’.

XTC populairst

Nog geen 6 procent kiest ervoor om drugs te gebruiken tijdens tentamenperiodes of onder werktijd. Het blijkt dat studenten vooral aan de drugs gaan op festivals en tijdens het uitgaan (39,5 procent). Naast softdrugs wordt XTC door verreweg de grootste groep studenten (31,1 procent) gebruikt. Ook cocaïne (13,3 procent) vindt nog gretig aftrek onder studerend Nederland.

Geen probleem

Opvallend is dat studenten vrij neutraal staan tegenover het gebruik van drugs. Studenten vinden dat mensen zelf moeten weten of en hoeveel ze gebruiken. Daarnaast geven deelnemers aan dat in hun ogen alcohol een minstens zo verslavende drug is.

http://www.mijnstudentenleven.nl/nieuws-studenten/een-derde-van-de-studenten-aan-de-xtc.html

Lees ook:Ritalin slikken voor de lol
Lees ook:Ouders moeten meer met jongeren over drugsgebruik praten
Lees ook:Jongeren zuipen en snuiven meer
Lees ook:App waarschuwt je voor slechte XTC
Lees ook:Minder vrouwen gebruiken anticonceptie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Shocking: Een derde van de studenten aan de XTC

  1. Tiksels

    Lijkt me niet dat ze eerlijk hebben geantwoord. 30% is wel heel veel. :-)

      /   Reply  / 
  2. hanspy

    Denk dat dat nog wel meevalt hoor Tiksels.De moderne student heeft al niet zo veel vertrouwen in praatjes van de politie en anderen betreffende de schade van drugs.Ze weten zelf vaak heel goed waar ze mee bezig zijn.Dit in tegenstelling van de politiek en vele ”gewone” burgers.Die denken dat drugs per definitie gevaarlijk zijn terwijl de meeste gebruikers er gewoon verstandig mee omgaan. En doordat de leugens van het verleden nog steeds doorklinken is het vertrouwen van jongeren tot een dieptepunt gezonken wanneer het gaat om voorlichting mbt drugs die van de overheid of aanverwante instanties komt.Jammer, maar zo is het nu eenmaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>