VeganChallenge: Ga jij de uitdaging aan?

Al meer dan 3000 mensen gingen dit jaar de uitdaging aan. Zij aten 30 dagen geheel plantaardig: geen vlees, vis, zuivel, eieren of andere dierlijke producten. Gedurende deze maand kregen zij een dagelijkse nieuwsbrief met recepten, informatie en veel tips. De uitdaging viel in de smaak en had effect! Op 1 november start de derde editie van de VeganChallenge. Gaat de teller naar 4500 deelnemers?

Waarom deelnemen?

Volledig plantaardig leven zal voor een groot deel van de maatschappij in de toekomst realiteit zijn. We staan aan het begin van een trend die steeds meer ruimte krijgt. Er is een groeiende bewustwording over gezondheid en toenemende kennis over dierenleed en het effect van dierlijke producten op het milieu en wereldvoedselverdeling. Veel mensen weten dit al, maar vinden de stap naar een volledig plantaardig leven nog ingewikkeld. De VeganChallenge daagt net die mensen uit ‘to kick the habit’.

Effecten

Uit de vorige VeganChallenge blijkt dat deelname effect heeft. Zo gaf meer dan de helft (54%) van de deelnemers aan ook na de VeganChallenge plantaardig te blijven eten. Bij de start is een groot deel van de deelnemers vegetariër, maar een minstens even zo grote groep (zo’n 40%) noemt zichzelf omnivoor, parttime vegetariër of flexitariër. Uit de evaluatie na de VeganChallenge blijkt een duidelijke verschuiving naar vegetariër en veganist. Na de VeganChallenge is de grootste groep flexanist. Deze groep mensen eet grotendeels plantaardig en af en toe vegetarisch.

Een aantal reacties

“De VeganChallenge laat je zien dat vegan zijn helemaal niet meer tijd of geld hoeft te kosten” (Lisa, 22 jaar, voor de VeganChallenge flexanist)

“Een culinaire experience!” (Peter, 42 jaar, voor de VeganChallenge vegetariër)

“Goede ervaring. Voelt goed, eet goed, leeft goed, smaakt goed” (Winny, 51 jaar, voor de VeganChallenge flexanist)

“Het was een uitdaging, die mijn leven in positieve zin heeft veranderd. Ik ben bewuster gaan eten en mijn smaakzintuigen zijn geprikkeld door de VeganChallenge. Zonder dierlijke producten is er variatie genoeg, dus doen!” (Graddy, 59 jaar, voor de VeganChallenge vegetariër)

“Inspirerend, verfrissend en heerlijk!” (Mirna, 19 jaar, voor de VeganChallenge flexanist)

“In een maand heb ik kennis gemaakt met een nieuwe lifestyle en ik voel me fitter en gezonder dan ooit! (Steffie, 26 jaar, voor de VeganChallenge parttime vegetariër)

“De VeganChallenge, het voelde als thuiskomen! (Lieneke, 55 jaar, voor de VeganChallenge omnivoor)

Hoe deelnemen

Wie ook wil meedoen met de lekkerste dier- en milieuvriendelijkste uitdaging deze winter, kan zich nu aanmelden via de website van VeganChallenge (www.veganchallenge.nl). Deze 3e editie focust op lekkere winterse gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van speculaas havermout of een heerlijke romige lasagne? En 100% plantaardig! Schrijf je nu in en ontvang tijdens de VeganChallenge dagelijks een nieuwsbrief met recepten, informatie en winacties.

De VeganChallenge is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme in samenwerking met Stichting Viva las Vega’s.

Lees ook:Wil je gratis afkicken van vlees?
Lees ook:Je vingers aflikken op het Viva Las Vega’s Food Festival
Lees ook:Minder kanker bij vegetariërs
Lees ook:Vegetariërs hebben lager risico op botontkalking
Lees ook:Vegetariërs wegen minder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>