‘Eén centrum voor protonentherapie is genoeg’

Zorgverzekeraars willen dat de minister van Volksgezondheid maar één medisch centrum een vergunning geeft voor protonentherapie in plaats van de voorgenomen vier. Een woordvoerster van Achmea heeft een bericht van de Volkskrant van maandag hierover bevestigd.

,,Eén centrum in plaats van vier scheelt heel veel geld. Eén centrum is meer dan genoeg, als we zien hoeveel behandelingen er nu plaats vinden in het buitenland”, aldus de woordvoerster.

Protonentherapie is een nieuwe vorm van radiotherapie die gebruikt kan worden in de behandeling van specifieke vormen van kanker.

Het ministerie van VWS maakte in augustus bekend dat UMC’s in Groningen, Amsterdam en Maastricht een vergunning krijgen voor het behandelen van kankerpatiënten met protonentherapie. Dat geldt ook voor een samenwerkingsverband tussen Delft, Leiden en Rotterdam.

bron: volkskrant

Lees ook:Vier UMC’s mogen protonentherapie aanbieden
Lees ook:Protonentherapie voor kankerpatiënten ook in Nederland
Lees ook:‘Centrum voor nieuwe behandelmethode kanker’
Lees ook:Legionella bij tandheelkunde van UMCG
Lees ook:Kanker op te sporen in bloed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>