Kluijver leeft mee met gehandicapt kind

Nicolette Kluijver leeft mee met kinderen die een zichtbare handicap hebben. “Je staat in deze samenleving toch meteen een beetje achter”, zegt ze tegen RTL Boulevard. “Dat grijpt me aan. Als moeder, maar als mens ook.”

Kluijver (29) is een van de presentatoren die meewerkte aan een kalender van Stichting Hoofdzaak om geld in te zamelen voor kinderen met een craniofaciale afwijking. “Ik heb een gezond kind gekregen en het is natuurlijk ontzettend moeilijk, ook voor ouders, als je een kind krijgt met zo’n afwijking in het gezicht.”

Net als de BN’ers gingen de gehandicapte kinderen op de foto. Kluijver is trots dat ze haar steentje bij kon dragen en vindt het een puike actie. “Deze mensen krijgen hierdoor een gezicht en worden onderdeel van de maatschappij. En dan hoeven we niet zo van ze te schrikken, want we kennen ze al een beetje.”

Ook andere televisiepersoonlijkheden als Mart Smeets, Jack van Gelder en Matthijs van Nieuwskerk verleenden hun medewerking aan het project.

Lees ook:Maak een #wakeupcall selfie voor het goede doel
Lees ook:Geestelijke handicap vaak niet erfelijk
Lees ook:Mijn kind te dik? Welnee, hoe kom je erbij??
Lees ook:Gehandicapt door rodehond
Lees ook:Vetten helpen kinderen met epilepsie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>