‘Ouders moeten zelf meer doen tegen pestkop’

Gepest worden is ongezond voor de kinderlijke geest.

Ouders moeten veel meer betrokken worden bij het tegengaan van pesten op school. Dat is de boodschap van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) en Kinderombudsman Marc Dullaert, waar het AD dinsdag over bericht. Dekker: ,,Dit is niet alleen een zaak van school en leerlingen.”

Een op de tien kinderen wordt gepest op school. ,,Het is heel frustrerend om te merken dat op sommige scholen heel weinig aan pesten wordt gedaan”, zegt Dullaert.

Dekker en Dullaert trekken sinds begin dit jaar samen op tegen het pesten. Met de zelfmoorden van Tim Ribbering en Fleur Bloemen vers in het geheugen besloten ze samen een vuist te maken tegen pesten. In maart presenteren ze hun plan van aanpak. In augustus 2015 moet een anti-pestwet van kracht worden.

Lees ook:Elfjarige roept jongeren op om na te denken over pesten
Lees ook:Walgelijk: een op de vijf jongeren gecyberpest
Lees ook:Ook ouders lijden onder cyberpesten
Lees ook:TMF lanceert campagne tegen pesten
Lees ook:Kom in actie tegen pesten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>