Maak een feestje van je menstruatie

boxOm vrouwen tijdens de menstruatie extra te verwennen, is er voortaan de Happy Period Box: hét cadeautje voor vrouwen die ongesteld zijn. Met allerlei praktische materialen, zoals tampons en inlegkruisjes, maar ook met verwenproducten, zoals een heerlijke chocoladereep en een leuke attentie. Vrouwen kunnen kiezen uit verschillende varianten. Zo is de My First Happy Period Box speciaal bestemd voor meiden die voor het eerst ongesteld zijn. Met  een abonnement wordt elke vrouw iedere maand opgevrolijkt met nuttige producten en een leuk cadeautje. Een deel van de opbrengst wordt beschikbaar gesteld aan de Endometriose Stichting.

De Happy Period Box is ontwikkeld vanuit de gedachte dat de menstruatieperiode best wel een beetje leuk mag zijn. “In deze periode verdienen vrouwen het om extra verwend te worden”, zegt Ilonka Stevens, die het initiatief nam voor de introductie van de Happy Period Box. “Zo blijkt uit het Nationaal Menstruatie Onderzoek – dat naar aanleiding van de introductie van Happy Period Box voor het eerst is verricht – dat ruim de helft van de vrouwen tijdens de menstruatie kampt met pijnklachten, zoals buikpijn, hoofdpijn en rugpijn. Voor veel vrouwen is dit een vervelende periode, zowel lichamelijk als mentaal.” Zo blijkt dat de meeste vrouwen er erg tegenop zien – Ik haat het en het lijkt elk jaar erger te worden – en een aantal vrouwen extra klachten heeft, omdat zij endometriose hebben. Slechts drie procent zegt in deze periode nergens last van te hebben.

Geen twee vrouwen hetzelfde

De Happy Period Box is een maandelijks cadeautje met een persoonlijke touch. Zo zijn er drie varianten: Lily voor vrouwen die 3 tot 4 dagen menstrueren, Violet (4-5 dagen) en Rose (5-7 dagen). Vrouwen kunnen de gewenste hoeveelheid tampons, inlegkruisjes en/of maandverband (van topmerken) zelf bepalen, door dit aan te geven op het aanvraagformulier of op dewebsite. Bovendien bevat elke box hygiënegel en/of intieme zeep. Ook een reep heerlijke chocolade ontbreekt niet, want in het onderzoek geeft een meerderheid van de vrouwen aan hieraan tijdens de menstruatie behoefte te hebben. Ook zit er minstens één leuke attentie (elke maand één of verschillende cadeautjes) bij. Speciaal voor meiden die voor het eerst ongesteld worden – uit het onderzoek blijkt dat dit bij 44 procent op 12- of 13-jarige leeftijd gebeurt – is er de My First Happy Period Box. Deze bevat alles wat nodig is bij de eerste menstruatie: tampons met inbrenghuls, inlegkruisjes, maandverband, een boekje met informatie over de eerste menstruatie, chocola en een toepasselijke attentie.

Gemak dient de vrouw

De Happy Period Box kanonline worden besteld. Eenmalig kan dat al vanaf 15,95 euro. Ook zijn er aantrekkelijke abonnementen. Vrouwen krijgen dan drie, zes of twaalf maanden lang elke maand een Happy Period Box die volledig op hun wensen is toegesneden. Een abonnement is verkrijgbaar vanaf 12,75 euro per maand (20 procent korting op de reguliere prijs).

Aandacht voor endometriose

De Happy Period Box doneert 5% van de opbrengsten aan de Endometriose Stichting. Endometriose is een chronische ziekte waarbij baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder groeit. Dit zorgt in de buikholte voor allerlei ernstige problemen die zich als eerste uiten als menstruatiepijn. Daarnaast heeft het een grote impact op het dagelijks leven, krijgen veel vrouwen onterecht de diagnose PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom) en kan endometriose ook leiden tot onvruchtbaarheid. In Nederland heeft 10% van de vrouwen last van endometriose, een groot deel is zich hiervan nog niet bewust! De stichting behartigt de belangen van endometriosepatiënten, onder meer door het voorzien in voorlichting, het organiseren van lotgenotencontact en het aanzetten tot onderzoek. “Bijzonder is dat uit het Nationaal Menstruatie Onderzoek de voornaamste klachten buikpijn, rugpijn en hoofdpijn kwamen. De eerste twee zijn de meest voorkomende klachten die op endometriose kunnen duiden,” aldus de Endometriose Stichting. Daarom is het van groot belang dat er meer aandacht komt voor deze chronische ziekte.www.endometriose.nl

HappyPeriodBox

Lees ook:Menstruatie maakt koopziek
Lees ook:‘Menstruatiepijn verleden tijd met nieuwe pil’
Lees ook:Groep Maastrichtenaren stuk gezonder door training
Lees ook:Nieuw medicijn moet einde maken aan menstruatiepijn
Lees ook:Mannen weten bar weinig over menstruatie #werkaandewinkel

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Maak een feestje van je menstruatie

 1. Lin

  Sorry, maar welke idioot verzint er nou zoiets als een Happy Period?!

    /   Reply  / 
  1. Eve

   Inderdaad alsof het zo leuk is om ongesteld te zijn, als ik het ben hou ik het toch ook voor mezelf en hoeft niemand het te weten.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>